Kalv

Kalvkött är kött som kommer från ung nötkreatur, köttet styckas nästan på samma sätt som nötkött, kalvstek är en av de vanligaste stekarna men kalvkött hittas även i nötfärs.

Hjärta kalv nöt = 140 kcal per 100g

Högrev av kalv = 140 kcal per 100g

Kalvbog = 110 kcal per 100g

Kalvbringa = 190 kcal per 100g

Kalvbräss = 100 kcal per 100g

Kalvbuljong konc låg salt storhushåll = 295 kcal per 100g

Kalvbuljong konc storhushåll = 225 kcal per 100g

Kalvfilé = 110 kcal per 100g

Kalvfilé stekt = 145 kcal per 100g

Kalvfransyska = 110 kcal per 100g

Kalvfrikadeller = 170 kcal per 100g

En portion väger ca 100g och ger 170kcal

Kalvfrikassé fryst = 130 kcal per 100g

Kalvfärsbiffar = 225 kcal per 100g

Kalvhjärna = 120 kcal per 100g

Kalvinnanlår = 110 kcal per 100g

Kalvkotlett = 125 kcal per 100g

Kalvkotlett stekt = 155 kcal per 100g

Kalvkött kokt = 175 kcal per 100g

Kalvköttgryta lök tomat morötter rotselleri = 100 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 250kcal

Yoghurt fett 5% typ Yoggi Yunior = 130 kcal per 100g

En portion väger ca 175g och ger 225kcal

Kalvlever = 120 kcal per 100g

Kalvlägg = 100 kcal per 100g

Kalvläggsgryta typ Osso buco = 85 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 210kcal

Kalvnjure = 120 kcal per 100g

Kalvstek = 135 kcal per 100g

Kalvtunga = 155 kcal per 100g

Kalvytterlår = 120 kcal per 100g

Tunnbringa av kalv = 175 kcal per 100g

Hitta livsmedel