Rimmat kött

Att rimma kött innebär att man låter köttet ligga i en saltlake vilket innebär att rimma är en konserveringsmetod, när man lufttorkar är det nästintill ett måste att rimma köttet för att undvika att köttet blir förstört.

Rimmad oxbringa kokt = 365 kcal per 100g

En portion väger ca 100g och ger 365kcal

Rimmad oxbringa nöt = 210 kcal per 100g

Rimmad oxtunga nöt = 225 kcal per 100g

Rimmad oxtunga nöt kokt = 295 kcal per 100g

Rimmad rulle nöt = 105 kcal per 100g

Julskinka rimmad skinka gris fett ca 4,5% kokt = 135 kcal per 100g

Skinka rimmad julskinka gris rå fett ca 3% = 110 kcal per 100g

Lax rimmad = 150 kcal per 100g

Rimmat sidfläsk el stekfläsk gris i skivor = 355 kcal per 100g

Rimmat sidfläsk el stekfläsk gris med löksås = 135 kcal per 100g

En portion väger ca 125g och ger 170kcal

Rimmat sidfläsk gris panerat stekt = 415 kcal per 100g

En portion väger ca 100g och ger 415kcal

Saltkött av nöt rimmat kokt = 115 kcal per 100g

Hitta livsmedel