Sill

Sill och strömming är samma art, det som avgör vad fisken kallas är vart den fiskas, sillen har alltid varit en populär matfisk och den kan beredas på många sätt, sill består mestadels av protein och vatten.

Tunnbröd vitt bröd mjukt mjölk fibrer ca 4% = 285 kcal per 100g

En portion väger ca 25g och ger 75kcal

Sill = 150 kcal per 100g

En portion väger ca 125g och ger 190kcal

Sill panerad stekt = 205 kcal per 100g

Sill salt kokt = 265 kcal per 100g

En portion väger ca 125g och ger 335kcal

Inlagd sill med gräddfilssås = 290 kcal per 100g

Inlagd sill u lag = 240 kcal per 100g

En portion väger ca 88g och ger 210kcal

Salt sill panerad stekt hemlagad = 290 kcal per 100g

Salt sill urvattnad konserv = 210 kcal per 100g

Inlagd höstsill u lag = 250 kcal per 100g

En portion väger ca 88g och ger 220kcal

Inlagd sill = 250 kcal per 100g

Matjessill konserv = 315 kcal per 100g

Salt sill = 250 kcal per 100g

Senapssill med sås = 240 kcal per 100g

Senapssill u sås = 255 kcal per 100g

En portion väger ca 88g och ger 225kcal

Sillbullar = 165 kcal per 100g

Sillpudding = 130 kcal per 100g

En portion väger ca 340g och ger 430kcal

Sillsallad = 95 kcal per 100g

En portion väger ca 40g och ger 40kcal

Skarpsill = 145 kcal per 100g

En portion väger ca 125g och ger 180kcal

Torskrom sillrom m.fl. rå = 125 kcal per 100g

Hitta livsmedel