Lamm
Lammkött är kött från djur som är under ett år, lammkött är vanligast i södra europa, lamm delas vanligen in i tre olika delar, delarna är framdel, bakdel och fransyska.
Lammbog lammbringa = 225 kcal per 100g
Lammbräss = 135 kcal per 100g
Lammfrikassé = 175 kcal per 100g
En portion väger ca 250g och ger 430kcal
Lammfärs fett 12% = 185 kcal per 100g
Lammfärsbiffar stekta = 200 kcal per 100g
En portion väger ca 125g och ger 245kcal
Lammkotlett = 185 kcal per 100g
Lammhjärta = 120 kcal per 100g
Lammkotlett fett bortskuret = 105 kcal per 100g
Lammkotlett stekt = 220 kcal per 100g
Lammköttgryta lök kålrot i lergryta = 170 kcal per 100g
En portion väger ca 250g och ger 415kcal
Lammköttgryta lök tomat = 155 kcal per 100g
En portion väger ca 250g och ger 385kcal
Lammlever = 150 kcal per 100g
Lammlägg = 140 kcal per 100g
Lammnjure = 100 kcal per 100g
Lammrygg lammhals = 180 kcal per 100g
Lammrygg lammhals kokt = 215 kcal per 100g
En portion väger ca 100g och ger 215kcal
Lammstek = 155 kcal per 100g
Lammstek rå = 135 kcal per 100g
Lammtunga = 195 kcal per 100g
Tunnbringa lamm = 185 kcal per 100g
Hitta livsmedel