Lamm

Lammkött är kött från djur som är under ett år, lammkött är vanligast i södra europa, lamm delas vanligen in i tre olika delar, delarna är framdel, bakdel och fransyska.

Lammbog lammbringa = 225 kcal per 100g

Lammbräss = 135 kcal per 100g

Lammfrikassé = 175 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 430kcal

Lammfärs fett 12% = 185 kcal per 100g

Lammfärsbiffar stekta = 200 kcal per 100g

En portion väger ca 125g och ger 245kcal

Lammkotlett = 185 kcal per 100g

Lammhjärta = 120 kcal per 100g

Lammkotlett fett bortskuret = 105 kcal per 100g

Lammkotlett stekt = 220 kcal per 100g

Lammköttgryta lök kålrot i lergryta = 170 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 415kcal

Lammköttgryta lök tomat = 155 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 385kcal

Lammlever = 150 kcal per 100g

Lammlägg = 140 kcal per 100g

Lammnjure = 100 kcal per 100g

Lammrygg lammhals = 180 kcal per 100g

Lammrygg lammhals kokt = 215 kcal per 100g

En portion väger ca 100g och ger 215kcal

Lammstek = 155 kcal per 100g

Lammstek rå = 135 kcal per 100g

Lammtunga = 195 kcal per 100g

Tunnbringa lamm = 185 kcal per 100g

Hitta livsmedel