Oliv
Oliver används framförallt till tillverkning av olivolja, färska oliver är vanligen beska i smaken och förvaras därför i saltlake eller olja en lång tid innan man äter dem, oliver är gröna om de skördas tidigt på säsongen, grön/bruna om de skördas i mitten av säsongen och mörkvioletta/svarta om de skördas sent på säsongen.
Bagel med salami philadelphiaost sallad oliv = 170 kcal per 100g
En portion väger ca 300g och ger 500kcal
Korvgryta kikärter oliver vitlök = 165 kcal per 100g
En portion väger ca 250g och ger 405kcal
Korvgryta vita bönor tomat oliver vitlök = 140 kcal per 100g
En portion väger ca 250g och ger 345kcal
Lättmargarin fett 40% berikad typ Lätt & lagom oliv = 390 kcal per 100g
En portion väger ca 5g och ger 20kcal
Lättmargarin fett 38% berikad Becel olive = 350 kcal per 100g
En portion väger ca 5g och ger 20kcal
Oliver gröna inlagda = 130 kcal per 100g
Oliver svarta med olja konserv = 355 kcal per 100g
Olivolja = 885 kcal per 100g
Wrap vetetortilla med fetaost oliver sallad vitlöksdressing = 180 kcal per 100g
En portion väger ca 250g och ger 440kcal
Hitta livsmedel