Oliv

Oliver används framförallt till tillverkning av olivolja, färska oliver är vanligen beska i smaken och förvaras därför i saltlake eller olja en lång tid innan man äter dem, oliver är gröna om de skördas tidigt på säsongen, grön/bruna om de skördas i mitten av säsongen och mörkvioletta/svarta om de skördas sent på säsongen.

Bagel med salami philadelphiaost sallad oliv = 170 kcal per 100g

En portion väger ca 300g och ger 500kcal

Korvgryta kikärter oliver vitlök = 165 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 405kcal

Korvgryta vita bönor tomat oliver vitlök = 140 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 345kcal

Lättmargarin fett 40% berikad typ Lätt & lagom oliv = 390 kcal per 100g

En portion väger ca 5g och ger 20kcal

Lättmargarin fett 38% berikad Becel olive = 350 kcal per 100g

En portion väger ca 5g och ger 20kcal

Oliver gröna inlagda = 130 kcal per 100g

Oliver svarta med olja konserv = 355 kcal per 100g

Olivolja = 885 kcal per 100g

Wrap vetetortilla med fetaost oliver sallad vitlöksdressing = 180 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 440kcal

Hitta livsmedel