Oxe
Oxkött är kött ifrån oxar som är nötkreatur som är äldre än tre till fyra år, djuret delas in i olika delar och får olika namn, det vanligaste köttet är oxstek, oxfilé, oxbringa, entrecote och oxinnanlår.
Oxbringa nöt = 210 kcal per 100g
Oxfilé nöt = 125 kcal per 100g
Oxrulad nöt stekt = 210 kcal per 100g
En portion väger ca 125g och ger 260kcal
Oxsvans nöt fett bortskuret = 175 kcal per 100g
Oxtunga nöt = 180 kcal per 100g
Rimmad oxbringa kokt = 365 kcal per 100g
En portion väger ca 100g och ger 365kcal
Rimmad oxbringa nöt = 210 kcal per 100g
Rimmad oxtunga nöt = 225 kcal per 100g
Rimmad oxtunga nöt kokt = 295 kcal per 100g
Hitta livsmedel