Renkött

Renkött är kött från renar, det har en mild vildsmak och är ganska magert, köttet kan tillagas på många olika sätt till exempel stekning, kokning, rökning och saltning, det vanligaste är renskav som är tunna skivor av renkött.
Renkött kokt = 205 kcal per 100g
Renkött rökt = 120 kcal per 100g
Renkött torkat = 320 kcal per 100g
Renkött ugnsstekt = 170 kcal per 100g
En portion väger ca 100g och ger 170kcal
Renbog = 120 kcal per 100g
Renlever = 130 kcal per 100g
Renskav fryst = 150 kcal per 100g
Renskav stekt med vispgrädde = 300 kcal per 100g
En portion väger ca 250g och ger 745kcal
Renskavsgryta = 170 kcal per 100g
En portion väger ca 250g och ger 420kcal
Renstek rå = 145 kcal per 100g
Hitta livsmedel