Renkött

Renkött är kött från renar, det har en mild vildsmak och är ganska magert, köttet kan tillagas på många olika sätt till exempel stekning, kokning, rökning och saltning, det vanligaste är renskav som är tunna skivor av renkött.

Renkött kokt = 205 kcal per 100g

Renkött rökt = 120 kcal per 100g

Renkött torkat = 320 kcal per 100g

Renkött ugnsstekt = 170 kcal per 100g

En portion väger ca 100g och ger 170kcal

Renbog = 120 kcal per 100g

Renlever = 130 kcal per 100g

Renskav fryst = 150 kcal per 100g

Renskav stekt med vispgrädde = 300 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 745kcal

Renskavsgryta = 170 kcal per 100g

En portion väger ca 250g och ger 420kcal

Renstek rå = 145 kcal per 100g

Hitta livsmedel