Rimmat kött
Att rimma kött innebär att man låter köttet ligga i en saltlake vilket innebär att rimma är en konserveringsmetod, när man lufttorkar är det nästintill ett måste att rimma köttet för att undvika att köttet blir förstört.
Rimmad oxbringa kokt = 365 kcal per 100g
En portion väger ca 100g och ger 365kcal
Rimmad oxbringa nöt = 210 kcal per 100g
Rimmad oxtunga nöt = 225 kcal per 100g
Rimmad oxtunga nöt kokt = 295 kcal per 100g
Rimmad rulle nöt = 105 kcal per 100g
Julskinka rimmad skinka gris fett ca 4,5% kokt = 135 kcal per 100g
Skinka rimmad julskinka gris rå fett ca 3% = 110 kcal per 100g
Lax rimmad = 150 kcal per 100g
Rimmat sidfläsk el stekfläsk gris i skivor = 355 kcal per 100g
Rimmat sidfläsk el stekfläsk gris med löksås = 135 kcal per 100g
En portion väger ca 125g och ger 170kcal
Rimmat sidfläsk gris panerat stekt = 415 kcal per 100g
En portion väger ca 100g och ger 415kcal
Saltkött av nöt rimmat kokt = 115 kcal per 100g
Hitta livsmedel