Vin
Vin görs på jäst saft från druvor eller andra frukter eller bär, oftast framställs vin av arten vinranka. Vitt vin görs oftast på gröna druvor, roséviner görs med blåa druvor eller en blandning mellan gröna och blåa,röda viner görs sällan på några andra druvor än blåa.
Vitt vin vol. % 1 = 20 kcal per 100g
Vitt vin el rhenvin vol. % 10 = 75 kcal per 100g
Vitt vin halvtorrt el halvsött vol. % 12,5 = 85 kcal per 100g
Vitt vin sött vol. % 13,5 = 100 kcal per 100g
Vitt vin torrt vol. % 12 = 70 kcal per 100g
Rödvin rosévin vol. % 1 = 20 kcal per 100g
Rödvin vol. % 12 = 75 kcal per 100g
Portvin vitt rött vol. % 20 = 155 kcal per 100g
Rödvin sås fett 1,5% Spisa Rydbergs = 70 kcal per 100g
En portion väger ca 70g och ger 50kcal
Hitta livsmedel